Semester i Kyrkslätt – dag 1

Första anhalten blev här i ”hemknutarna”, närmare bestämt Veikkola och caféet Mummola. Ett café som nyligen även börjat med en form av Bed & Breakfast. Redan då jag satt första foten innanför dörren visste jag att detta ställe placerar sig lätt i min top 3 av alla caféer jag någonsin sett. Att min favorit radiostation är Yle Vega och höjdpunkten på fredag kväll är att lyssna på Tongåvan och göra HBL:s korsord gör väl att detta ställe är som gjort för mig, men även utan dessa bakgrundsattribut känner säkert mången nostalgi i detta hus.

Det är allt i detaljerna – kolla in alla de olika sektionerna, med stilrena små prylar som säkert väcker känslor hos de flesta (förutom då kanske mina småttingar som mest såg med stora ögon på alla godsaker och slickepinnar de såg). Då vi besökte Mummola hade de på lunchlistan köttbullar och mos – kan det bli mer stilrent än så? 🙂

Prisklassen är det andra vi kan diskutera – priserna ligger lågt under medeltalet av caféer i huvudstadsregionen – dessutom var bakverken inte alls sådär sliskigt söta som färdigt massproducerade sötsaker lätt är på en del ställen. Tvärtom, riktigt behagliga och färska.

Skulle jag vilja ta en snabb-retreat ”hemestra” kunde jag väl tänka mig checka in här för en natt och bara sitta och läsa en bra bok och låta tankarna gå bakåt i tiden då man var liten och brukade spela pasians / kortspel hos alla mina äldre släktingar. Det var tider det. I risk för att bli för sentimental och ”allt var bättre förr”-prat så låter jag er själva titta på alla fina detaljer i bilderna (jag är ju född -84, kan vara lönt att nämna då jag ger säkert intryck av aningen äldre så som jag låter, men var redan som ung lillgammal och något av det ligger nog i blodet ännu..)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: