Semester i Kyrkslätt – dag 2

Tack Kyrkslätt kommun för denna dag! Det kan jag med gott samvete säga utan att vara självgod då alla dessa beslut tagits innan jag blev invald 😉 Så allt vi gjorde idag är att vi utnyttjade kommunal service – vilket vi alla tyckte var en riktigt rolig dag, trots den idoga hettan. Vi började med att gå till lekparken bakom Citymarket, där vi fann en glad tjej som hälsade oss välkomna genom att säga ”Välkomna till Hobbybilen, finns det något ni skulle vilja pröva på”. Mina barn har faktiskt kommit i kontakt med Hobbybilen som varit till deras skola, då min äldsta visste genast vad hon ville pröva på och snabbt nappade lillsyrran på samma. Yngsta pojken sprang till lekparken bredvid och ville leka och pröva på allt han såg, nästan så man blev svettig av att bara se honom. Svettig blev man ju oberoende, för trots vi var där förmiddagen var temperaturen säkerligen kring +30 grader (senare kom ju ett åskoväder som aningen rensade luften och sänkte temperaturen, som tur)

Det är faktiskt riktigt fint planerat område för både de minsta och lite större, även om jag kanske efterlyser lite mer skuggplatser men det är ju så lätt att vara efterklok. Såg att det planteras träd vid de äldres lekställning så det är ju bra, med tanke på om våra somrar blir såhär heta i framtiden (det där med klimatdiskussion är bäst vi lämnar utanför detta inlägg). Sen är det ju helt härligt att det även finns ett utegym, speciellt med tanke på hur dyra en del gym-medlemskap kan vara, så att det finns utomhus möjlighet för träning för vuxna är faktiskt bra både fysiskt och psykiskt.

Slutligen for vi alla till Fyyri för att låna böcker och här måste jag medge att först nu var jag inne för att skåda hela härligheten eftersom C-19 nog lett till man undvikit alla större samlingar från hösten framåt..men bättre sent än aldrig! Oj sån positiv upplevelse. Det var underbart att vara där med barnen, det fanns något för alla. Min minsting hitta snabbt någon bok men sen fick han syn på alla tiotals olika fordon så där hölls han hela vistelsen och mina äldre hittade en massa böcker de gillade och sköna myshörnor. De väntar ivrigt på att även lekplatsen kommer öppnas, som nu förståeligt var stängd pga. rådande omständigheter. Själv satt jag och tog emot bok efter bok..

Det blev några timmars riktigt roligt avbrott i heta vardagen och skoj att se det positiva och goda som kommunen kan erbjuda, ibland blir det så mycket fokus på det negativa. Det kommer bli tuffa tider framöver då man måste spara och de får vi ta senare, just nu håller vi fokus på det positiva och den glädje den gav till mina barn idag. Ha en underbar midsommar allesammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: