Världens bästa städtips vol.2

Såhär på fredagskvällen tycker jag att ni skall få ett annat bra städtips av mig från boken ”Städa hållbart med Ekotipset”. Med småbarn är det alltid bra att göra dessa test, ty som ni kan gissa är det vanligt med skvätt och sprätt med småbarn – i detta inlägg tar jag upp barn som skvätter vatten på glasdörrar (fönster) och springer skorna genast smutsiga eller får för sig att måla dem själv med tusch.

Här har jag igen med bastuglasen använt mig av samma ”recept” som till inlägget om världens bästa mögelpust (ni hittar det inlägget genom att klicka i rutan nedan). Med andra ord: 2 dl ättika, 3 dl vatten och 5 droppar diskmedel. Kan tillägga jag kör eget sköljmedel med nästan samma innehåll: 2 dl ättika, 3 dl vatten och sedan valbart egen eterisk olja (cirka 10 droppar).

Det bästa är att då man tvättar fönster/glas att man behöver ingen skrapa, utan bara sprayar ättikan på ytan, torkar med en fuktig trasa och till sist med torr mikrofiberduk. Lätt som en plätt och fungerar finemang, inga ränder eller märken blir kvar!

Det andra tipset – som faktiskt är nytt är ”BIKARBONATPASTA”. Det går bra att gnugga rent i kakelfogar och skor, ja det finns många sätt även här men nu får ni några tips, skall testa lite mer senare. Här har vi några par skor som fick sig en bikarbonatpastabehandling. Men vad behövs då till denna blandning? Inget mer än: 1 dl vatten och 2 dl bikarbonat och förvaring med ett tättslutande lock. Inte så svårt eller hur? Därtill en gammal tandborste (eller motsvarande) att gnugga med.

Först lägger jag med fingret ut pastan och låter den verka cirka 15 minuter, sen gnuggar jag och sist använder jag en fuktig trasa. Fungerade riktigt bra och först och främst – ekologiskt, inga äckliga starka produkter och det går enkelt.

Här i första bilden har jag ena skon som jag inte använt blandningen på, speciellt plastdelar fungerar detta bra på. Blandningen håller länge och blir den lite torr så lägger man in lite vatten (behövs inte mycket). Ni som har skor som luktar illa – lägg in dit lite bikarbonat som pulver, det lär också dra in lukten i sig om man lämnar den där övernatten.

På detta sätt kan man lätt fräscha upp skor som man redan lagt åt sidan med tanke de är ”för slitna”.

Hoppas någon har nytta av dessa tips, fördelen är att produkterna finns ofta hemma och är billiga att köpa från butiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: