Semester i Kyrkslätt – dag 5

Här i ”hemknutarna” har vi fått många trevliga caféer att besöka. Dag 5 styrde vi kosan mot Wohls gård och dess utbud. Vi inledde med att äta i Mitis café som har sommarcafé , hon har fått en massa beröm då jag läst olika recensioner och vi blev inte besvikna. Personalen var väldigt vänliga och barnasinnade, och kollade redan på förväg om barnen gillade köttbullarna (som var supergoda, lite orientalisk smak) så de hade möjlighet att ändra sig om de så ville. Min äldsta dotter sa hon aldrig ätit godare bullar, så det får vara en tillräcklig god recension för er andra 🙂 Portionerna var just lagom, ofta får jag så dåligt samvete då det blir massa mat över men dessa var väl måttade och priset hyggligt. Vi satt utomhus men det fanns också ett gammalt stall med ”mysbelysning” om vädret hade varit sämre.

Helt vid änden av vårt bort började sedan Wohls naturstig och parkskog – i väldigt lagom längd: cirka 500 meter så man kunde väl gå med en 3-åring med sig (här går det inte att ha vagn med sig).

Längs med rutten fanns det info om området eller de olika träd/naturfenomen som fanns att skåda. Tog inte riktigt bild av alla men här följer nu bilder och lite text så ni kan se själva. Men rekommenderar att själv ta promenaden, häftig stig med stor variation. Stigen slutar ju sådär lämpligt vid Wohls café och Wohlsviken (som är en del av sjön Humaljärvi).

Efter denna lagom långa väg i hettan blev det dags för efterrätt till otroligt fina vyer.

Wohls gård har genomgått under årens lopp en stor ansiktslyftning och nuförtiden kan man även boka både herrgård och gamla häststallet till egna evenemang. Allt ni vill veta om Wohls hittar ni på länken här under. Kolla dessutom in alla dessa fina gamla ekar och omgivning. Som att ta ett steg bak i tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: