Växternas snabba framfart

Varje år blir jag lika häpen över hur snabbt växterna växer – bäst tycker jag man kan se detta i växthuset då man ser på mina tomater och gurkor. Inte minst då jag skall rensar bort alla ”tjuvar” (hade ingen aning om detta begrepp innan jag skaffade tomater..), det har gått några dagar och vips så finns det många små tjuvar på tomaterna 😉 Men för att kunna jämföra brukar jag ta foton med jämna mellanrum för att se det helt konkret. Naturens under, det härliga i att se hur något växer – det är verkligen häpnadsväckande. Är ju aningen partisk här men kan nog säga de tomater jag äter från eget växthus slår alla andra tomater med hästlängder..

Jag skall inte ljuga och säga det är enkelt att sköta om tomater eller gurkor, det kräver nog en hel del rensande och igår var jag ex. där 1,5h för att rensa, ta bort alla överlopps blad, stjälkar och för att lyfta upp gurkorna så de kan växa fritt och inte bara ligga på marken. För att inte tala om att vattna precis varje dag, minst 1 gång och nu vid hetta ibland även morgon som kväll. Men just nu, denna tid på sommaren är det värt varje sekund! Så funderar ni på att skaffa växthus – tveka inte, gör det! Du kommer få lön för mödan, jag lovar.

Här ser ni läget 25 maj jämfört med hur det såg ut 12 juli. Körsbärstomaten börjar bli klar medan de större tomaterna ännu är gröna, de kommer alltid lite efter de små. Även gula tomater är på kommande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: