Städa hållbart

Då jag studerade hade jag inga andra husdjur än dammråttor. Så från de förutsättningarna har jag kommit rätt långt och älskar nuförtiden att ha det rätt städat omkring mig, i den mån det nu går med småbarn. Om jag har sjuk rygg ibland kan jag klaga på att det beror på alla leksaker jag plockat upp från golvet..

Av denna orsak är jag så glad då det dyker upp bra tips och trix som underlättar mitt liv (läs: städande) och jag tänkte jag måste delge det till er med – eftersom det är hållbart och alla kan själv göra det! Jag kan tyvärr inte ta äran för detta själv utan det är en kvinna i Sverige som har instagramkontot ”ekotipset” – så följ henne gärna för ännu mer goda tips och suveräna före och efter bilder. Jag lägger här bild på hennes bok ifall någon blir intresserad. Det här kallas ”fönsterputs/mirakelmedel” och det är det verkligen. Jag tog en före och efter bild av de smutsiga väggarna i växthuset, men lika bra blev det på glasväggarna i bastun (dit barnen hela tiden kastar vatten och leker, men nu kan jag låta dem göra det utan att bli kallsvettig av tanken att städa glasen).

Man behöver inte någon skrapa eller annat, det räcker med en vanlig trasa. Det enda du behöver är:

  • Ättiksprit (12%) 2 dl
  • ca 5 droppar handdiskmedel
  • Vatten 3 dl
  • Tom sprayflaska

Häll alla ingredienser i flaskan och skaka lätt – sen var det klart att användas! Det enda du INTE skall spraya detta på är natursten och marmor. Jag kan säga det är mycket mer än bara glas detta kan användas på – jag har sett bryggor och mögliga/mörka träterasser som blir som nya. Lägger med några bilder från hennes bok ifall ni inte tror mig. Skall försöka mig an på detta senare i sommar, så då kan jag sen se om det faktiskt kan vara så bra som det ser ut..

En kommentar på “Städa hållbart

  1. Pingback: Världens bästa mögelputs! – Josephines mix av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: