En tillbakablick

Nu när värmen visar på sommartemperatur ute har jag svårt att hålla mig från att redan lägga ut tomat- eller gurkplantorna men de får växa till sig lite, lite ännu. Då passar jag på att ta mig en blick till förra året och blir så glad över att det snart blir den tiden på året då man kan gå ut i eget trädgårdsland och mumsa sig mätt (eller bakgård/skog – där finns ju bären!). Märkte jag alltid glömmer ta bild då växthuset står i ”blom”, eller rättare sagt ser ut som en djungel men samtidigt kanske lika bra. Det är rätt mycket rensas om vi säger så..

”En traktor kommer lastat med…” . Barnen tycker om att plocka grönsaker och göra egen kiosk – precis som jag gjorde då jag var liten. Minns då vi hade även ute vid vägskälet en liten kiosk där vi sålde ärter (min bästis pappa var bonde då med egen ärtåker..) och jag minns ännu hur vi rensade och plockade ur alla ärter ut skalen eftersom vi hade till salu ärter enligt literpris – och samma pris för såväl plockade ärter i sina skal som ärter vi hade rensat ut ur skalen. Nå, vi var ju inga riktiga affärskvinnor då ännu men man lärde sig. Livet är ju ett livslångt lärande, som faktiskt börjar redan som liten. Jag vågar nog nästan påstå jag lär mig något varje dag, ibland dock så jag förstår det först senare. Skönt så. En människa som upplever sig fullärd känns faktiskt lite skrämmande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: