Supermedlet mot ingrott smuts

Det här med småbarn och vitt är aldrig en bra kombo. Jag har länge sett hur armstödet på soffan blivit smutsigare och hur jag än försöker hålla och säga till åt min 3-åring att inte ligga där över och se på tv eller ha rena händer så ser ni ju hur det ändå blivit. Sådär rejält ingrott smuts som jag tänkte är lönlöst och omöjligt att få bort. Dock fick jag igen bra tips av Ekotipset som rekommendera att man använder bikarbonat och den fenomenala fönsterputsen jag pratat om här på bloggen tidigare. Här nedan ser ni hur smutsig soffans armstöd var innan..

Sen var det dags att väta armstödet ordentligt med en mikrofiberduk och efter det stod det i Ekotipsets bok att man skulle strö över bikarbonat (så det täcker delarna som skall putsas). Dessvärre hade jag bara färdig bikarbonatpasta (bikarbonat 2 delar+vatten 1 del) men tänkte det säkert fungerar bra även det. Efter jag strött på det så var det dags att spraya med mirakelsprayen (ättika 2 dl, vatten 3 dl och 5 droppar diskmedel) som ledde till en reaktion på soffan som fick det att ”bubbla”. Sedan skulle man låta det verka 5 minuter.

Efter att det verkat i 5 minuter tog jag igen vatten i mikrofiberduken och gnugga rejält..ni ser ju här ovan hur smutsigt vattnet blev, hujedamig men samtidigt tillfredsställande att märka hur man får rent i knutarna.

Hör och häpna! Det fungerade – kanske till och med lite för bra, lite slet det på färgen men hellre lite ljusare pigment än ingrott smuts. Tror det kan ha skillnad pga jag använde bikarbonatpastan istället för ren bikarbonat. Sedan kunde man torka med hårtork eller lägga ut i solen (men de gick inte för mig att dra ut soffan så använde hårtork). Däremot har man lite mörkare tyg tror jag detta kommer att göra under!

Här fanns ett annat ställe i soffan som hade fått kaffe över sig, där även stor skillnad. Här hölls färgerna bättre så kan vara jag gnugga lite för hårt på armstödet 🙂 I solen skulle fläcken kunnat bli ännu mindre, för jag lade ut alla överkast som kommer på dynor och ryggdelar efter tvätt ut i solen och även där fanns ju ingrott smuts (dock inte lika illa som armstödet) som jag aldrig tidigare helt fått bort men i solskenet försvann de lätt som en plätt. Testa solen gott folk nu när det är möjligt!

Nästan som ny – är otroligt glad över solens effekt och bikarbonat+”mirakelsprayen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: