Semester i Kyrkslätt – dag 7

En vacker sommardag styrde vi kosan söderut, närmare bestämt Porkala. Jag står för att ärlighet varar längst och i detta fall tänker jag våga berätta att det här var första gången jag någonsin varit i Porkala. Har inte haft vänner eller bekanta där att besöka och då jag var yngre var det inte i mitt intresse ännu att vandra i naturen eller utforska egna hemkommunen..men bättre sent än aldrig. Nu är barnen såpass stora så jag har tid och möjlighet att åka med dem och faktiskt ha tid att se sig omkring, inte bara springa efter barnen och se vad de håller på med. Jag har ofta klagat på vägarna här uppe i norr men oj så vägen också längst söderut var ”kringelikrok” – men vilka vyer! Det känns faktiskt en stor skillnad mellan söder och norr, söderut tycker jag finns mycket mer större arealer och åkrar man åker igenom samt en massa gamla hus och större byggnader man egentligen borde stanna och titta närmare på. Som ni märker är Kyrkslätt stor kommun i den bemärkelsen det tar för mig från hemmet i Evitskog ner till Porkala tar cirka 45 minuter, till Veikkola skulle det ta 1h!

Jag har ju sett Porkala marin i vänners flöden på FB men äntligen fick man se den live själv också. Väldigt mysig liten plats där man uttryckligen nästan kan sitta på vatten – flickorna gnuggade ögonen några gånger då de såg ut som om människor satt ovanpå vattnet och åt. Där gäller det för servitörerna att ha koll på balansen 🙂

Roligt med en liten butik med det allra viktigaste – glass! Ingen skillnad var man än är så är det glass som ligger på nummer ett för mina barn. Flickorna tyckte också det var mysigt och fint – medan minstingen mest blev tagen om han såg en stor båt, gräsklippare eller något annat motorfordon.

Nästa gång skall vi ha lite bättre med tid och utrustning så vi även kan kolla in naturen lite närmare, men det här var en bra inkörsport så vi vet vad som väntar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: