Semester i Kyrkslätt – dag 3

På midsommarafton styrde vi kosan söderut – närmare bestämt Gårdsboden och Linlo friluftsö. Mången har säkert besökt ställen/ställena men själv har jag faktiskt aldrig varit på Linlo och Gårdsboden främst då Sås och Kopp uppträtt och de haft större evenemang under årens lopp. Då vi kom dit löste sig direkt ”problemet” med var vi skulle äta dagens lunch eftersom där finns i sommar Estby Diner med helt underbar varmrökt lax. Att sitta och äta bredvid doften gav ett litet extra lyft och maten var otroligt god. Som ni ser var portionerna rejäla och det blev nog en del takeaway för de yngres del. Har lärt mig under årens lopp det är bäst att fylla barnens magar i god tid så slipper man ofta lite onödigt gnäll senare (fast det gäller förvisso på många vuxna också 🙂 ). Så stark rekommendation om ni vill pröva på nytt ställe att luncha på. Ni kan kolla in tider för öppethållning etc på deras FB-sida

Själva gårdsboden har många underbara varor, både färskvaror och även fina handarbeten av olika hantverkare. Själv fastnade jag för ett par örhängen som såg ut som godis samt några specialgjorda cider passligt till midsommarfirandet. Barnen valde ärter och färska bullar till efterrätt. Men här måste ni kolla in detaljerna, jag skulle kunna lyfta upp så många fina saker – allt från layout, design och varornas upplägg men jag försökte ta så bra bilder som möjligt som illustrerar allt detta. Så vill ni få lite ”maalaisfiilis” (ni får ursäkta min svenska men uttrycket är så tydligt på finska) så skall ni absolut besöka detta ställe. Mer info om Gårdsboden hittar ni här under.

Babykläder, tillbehör, virkade ugglor, korgar..många olika alternativ för uppskattade gåvor
Många timmars hantverk finns här bakom
Hem med mig följde hjärtgodisarna, försöker ofta satsa på sådant som inte kan kallas dussinvara.
Mellanbarnets favorit. ”Mamma, ta ett foto av roboten!”
Minstingen ville ha tåget men han fick nöja sig denna gång med en bild som minne
Jag har ju funnit ett nöje i att virka, kanske jag borde någongång orka göra något sådant här..
Så färskt, så fräscht
Lite annorlunda smaksättning än i dagliga varuhandeln
Ingången
”gammeldags godis” fungerar alltid
Synd jag inte kan vidareförmedla doften..
Mums mums!
Hejdå Gårdsboden, vi kommer åter!

Efter butiken blev det barnens höjdpunkt – Gårdsbodens lekpark, ett område var föräldrarna kan sitta ner och njuta av en kopp kaffe eller något gott som köpts i boden medan barnen leker.

Efter Gårdsboden sikta vi kosan mot Linlo, men eftersom vi hade minstingen på 3 år med oss och ingen vagn (det går inte riktigt att gå där med vagn) så blev det en lite kortare rutt och inte runt ön som jag ursprungligen tänkt mig men det vi såg var ändå otroligt fina vyer och härlig natur.

Allt vad större syskonen gör, skall minstingen göra efter..
Vilka vackra sommardagar vi har!
Svan

Tack för denna gång, äventyret fortsätter..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: