Mamma vet bäst

Ni vet kanske jag sagt några gånger ”man lär sig så länge man lever”. Nåväl, nu skall ni få ett praktiskt exempel från mitt liv. Några år sedan fick jag ett äppelträd till min födelsedag av min mamma och pappa. Då sade mamma att se nu till att du sen skyddar trädet, annars äter hararna/hjortarna upp trädet. Ni ser ju här nedan hur det gick..

Äh tänkte jag – jag lägger en litet nät där som skydd, det räcker säkert. Ni som kan det här vet ju redan slutresultatet. Snön kommer, djuren tassar fram och ett ynkligt litet nät kring halva nedre stammen hjälper ingenting. Jag är som ni ser ingen som är född med gröna fingrar men jag lär mig! Nu tusan pinnar har jag köpt ett äppelträd och det skall inte något djur äta på.

Det kommer att komma 1,5 m nät kring denna trädgård till hösten (hela vägen runt) men tills dess är nu pålar satta så trädet växer rakt (vilket jag struntat i tidigare) och näten ordentligt fixade.

Ja – alltså detta träd köpte jag för att jag fyllde år. Hela 37 år i glaset (ja – inte ids jag hymla med ålder inte) och dagen innan fick jag dessutom vaccinet med stort V! Äntligen. Så här lite bilder av ett alldeles härligt födelsedagsfirande med brunsch, trädgårdshäng och passliga gåvor. Tack till alla som kom ihåg mig, det värmer alltid lika mycket i mitt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: