DIY: Blomkruka av gamla bilhjul

Har du överlopps bilhjul som står i förrådet? Då har du många olika roliga alternativ du kan göra av dem (förutsatt du nu gillar att pynja i trädgården..). Jag tog av målfärg jag hade hemma, som är för utomhusbruk. Inget speciellt på andra sätt. Sen är det bara att ta penseln i handen och sätta igång! Tre av de stora ringarna jag målade i grått kommer att komma till en ”brunn” jag fixar ihop – den får ni se senare! Här ser ni lite av processen som jag började för cirka en månad sedan. Det här var lätt som en plätt, bara se till att ta bort alla större stenar mellan ringarna och tvätta dem innan man slänger målfärg på.

Jag gjorde ju min ”lounge” klar här förra veckan och nu fick den äntligen sommarblommor med, i de fixade bilringarna. Ni kan säkert gissa er till mina favoritfärger – roligt då det finns så många blommor i samma färger. Dessutom hörde jag bina/humlorna surra i träden idag, nu får vi hoppas pollineringen lyckas! Här ser ni nu då färdiga loungen, med mina favoritblommor. Hur länge jag lyckas hålla dem vid liv eller har övervattnat dem återstår att se – här har jag en del att lära mig och ni som kan era blommor kan säkert också se att vissa måste planteras om senare i större område.

I de mindre ringarna kunde man hålla kapslarna i, bättre även så eftersom de fungerar som ett slags botten som håller mullen intakt.

Vet ni – det har redan börjat stiga upp grönt från mina lådor! Jag ser små knoppar av ärter och rödbetor..härlig tid vi nu har, då allt börjar blomstra. Nu håller jag tummarna det blir ett gott år – för som ni kanske kan se på mina vinbärsbuskar, krusbär och träd så ser det lovande ut! Det är inte Babylons hängande trädgård ni ser på en bild, utan min rödvinbärsbuske som potentiellt kan ha sådär mycket bär om någon månad!

Skitiga händer med mull under naglarna – ah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: