Nu börjar säsongen officiellt

Idag är en glädjens dag trots regn och åska – för idag har jag äntligen planterat tomatplantorna och köpt lite blommor. Gurkorna är ännu kvar. Att få plantera i växthuset och se hur det växer är ungefär samma känsla som barn har i godisaffären – som ett litet paradis. Jag brukar ju köra med mullpåsar som har färdig mix med all näring som behövs för hela sommaren, vilket har fungerat riktigt finemang för mig. Är väl ändå inte riktigt så 100% trädgårdsmästare att jag skulle fixa sådant själv utan fuskar lite här.

Nytt för i år är att jag istället för att ha plastsäckarna på marken nu köpt baljor till mullen och tomaterna/gurkorna, delvis för att inte ha massa mull som rinner över hela tiden och för att det blir lite mer rum i mitten av växthuset (mitt växthus är 9m2).

Finns det annars något härligare än blommor? Till och med ängen med alla de gula maskrosorna ser ut som en härlig sommaräng. För att fira denna underbara, fuktiga dag åkte vi på lunch till Bistro o Mat till Kyrkslätt – var skönt att sitta utomhus och njuta av trerätterslunch i en av mina favoritrestauranger. Minns knappt när jag var ute och äta på restaurang senast (orsak behöver knappast anges). När sista biten var påväg ner i magen började regndropparna komma och åskan dundra. Riktigt i grevens tid så att säga. Ibland är det riktigt fint att en vanlig måndag kan förvandlas till en så ypperlig och fantastisk dag.

Edit: mina föräldrar var nyss och köpte till mig gurkplantor så nu är alla i mullet! Jag fick dessutom sällskap av min bästa lilla trädgårdsmästare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: