DIY: Från hund- till hönskoja

För ett tag sedan fick vi en gammal hundkoja, tung som gatan. Som tur har man släktingar som ställer upp med både släp och traktor – så vi fick den förflyttad några kilometer. Det är alltid roligt med projekt och här nedan ser ni utgångsläget då vi fick den till backen.

Sedan blev det staket, för hit skall förutom höns också komma våra två kaniner, så det måste finnas en inhägnad. Jag och pappa hade bra samarbete och fick upp på en halv dag denna del, ännu är 1/3 ogjord eftersom vi skall ha täckdikning här hemma runt huset så måste den ännu vara ogjord så grävmaskinen kan åka där..

Ni har varit en del som redan tagit del av mitt ”mögelputs” inlägg men här nedan kan ni ännu se före och efter att jag använt mirakelsprayet som tar bort mögel hux flux (tog uttryckligen 5 min)

Min pappa kan allt! Vill man ha ett fönster – ett fönster it is! Bra teamarbete – jag planerade och sade hur det skall se ut, han gör det och sedan målar jag och trixar så det ser bra ut.

Det är ju så roligt att måla! Men ack att jag ALLTID glömmer att sätta handskar på (är väl för ivrig så det glöms bort). I flera dagar har man sen målfärg på händerna..Det gäller ju att ha samma färg på kojan som egna huset.

Hade köpt några små färdiga höns- och kaninburar innan, men ville som sagt ha en stor och rejäl koja – said and done. Denna hålls nog i ur och skur. Är jättenöjd över slutresultatet och nu skall det ännu införskaffas sista grejerna innan vi får hönor hit och jag tar ut kaninerna på sommarbete.

Finns det något bättre än före/efter bilder?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: